عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: سامانه مودیان می تواند در شناسایی فرارهای مالیاتی موثر باشد. از سوی دیگر، تا الان بیشتر مالیات ستانی از واحدهای شناسنامه دار صورت می گرفت، این سامانه کمک می کند که تمامی مشاغل و اصناف بر اساس اطلاعات، هدف مالیات ستانی قرار بگیرند و عده ی خاصی مدنظر نباشند.

اهمیت اجرای سامانه مودیان در اخذ مالیات از مشاغل غیررسمی و کاهش فرار مالیاتی اصناف

سامانه مودیان مالیاتی سامانه‌ای است که با هدف جمع‌آوری و یکپارچه‌سازی اطلاعات مربوط به مودیان مالیاتی راه‌اندازی شده است. مطابق قانون، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی از وظایف صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی است. این سامانه‌ جهت ارسال صورت حساب‌ الکترونیکی مودیان روی کار آمده است و دسترسی به آن از طریق آدرس اینترنتی tp.tax.gov.ir  فراهم است.

سامانه ی مورد بحث، تحت مدیریت سازمان امور مالیاتی کشور، با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی، عدالت محور کردن مالیات ستانی در کشور و حذف رسیدگی ممیز محور مطابق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان راه اندازی شده است.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان مصوب آبان 1398، هر فرد مشمول مالیات موظف است برای ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی و اخذ شناسه یکتای حافظه مالیاتی اقدام کند. در این سامانه به هر مودی مالیاتی یک کار پوشه اختصاص داده می‌شود. این کارپوشه راه ارتباطی مودیان با سازمان امور مالیاتی است.

مشمولین باید صورتحساب‌های الکترونیک خود را مطابق فراخوان‌های اعلامی قانون تسهیل تکالیف مودیان در اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان در موعدهای مشخص به سامانه مودیان ارسال کنند. همه اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم به ارسال صورت‌حساب الکترونیکی هستند. عدم ثبت نام در سامانه مودیان، استفاده نکردن از پایانه فروشگاهی و سایر موارد مذکور در بند ب ماده 22 قانون، منجر به جریمه‌ای معادل 10% فروش یا بیست میلیون ریال (هر یک که بیشتر باشد) می‌شود.

نکته مهم اینجاست که علاوه بر جرائم مذکور عواقبی نظیر محرومیت از اعمال معافیت‌های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم نیز برای مودی در نظر گرفته شده است.

نظرات محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران را در خصوص سامانه مودیان، مزیت هایش و لزوم رفع اشکالات این سامانه در ادامه می خوانید.

نجفی منش ضمن اشاره به این موضوع که سامانه مودیان برای کشور مفید است و می تواند به بهبود وضعیت مالیات ستانی در کشور کمک کند، تصریح کرد: مالیات جزو مهم ترین منابع درآمدی دولت ها محسوب می شود و نیاز است از یک نظام مالیاتی هوشمند، دقیق، عادلانه و به روز بهره ببریم.

وی ادامه داد: سامانه ی مودیان مزیت های فراوانی برای کشور دارد و می تواند مالیات ستانی را از روش های غیردقیق به سمت مالیات گیری اطلاعات محور سوق دهد. اما شرط بهره مندی از این مزیت ها این است که مشکلات سامانه رفع شود. بعد از گذشت یک سال از راه اندازی سامانه ی مودیان، شواهد نشان می دهد که این سامانه اشکالاتی دارد که باید رفع شود. در غیر این صورت نمی توانیم از مزیت های آن به صورت حداکثری بهره مند شویم.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: هر چقدر مشکلات سامانه رفع شود و استفاده از آن برای مودیان تسهیل شود، به نفع کشور است و بستری برای مالیات ستانی عادلانه و هوشمند فراهم می کند.

عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: استفاده از سامانه ی مودیان باعث می شود کارها تسهیل شود و نیازی به گزارش های مکرر برای هر موضوع نداشته باشیم. به این ترتیب، در بخش خرید و فروش و مالیات بر ارزش افزوده نیز کارها تسهیل خواهد شد. تمامی این روندها به نفع کشور است و به همین دلیل لازم است مشکلات سامانه در اسرع وقت رفع شود تا بتوانیم از مزیت های این سامانه بهره مند شویم.

وی ادامه داد: به طور کلی، سامانه ها امروزه در همه جای دنیا به کمک دولت ها آمده اند تا کارها سریع تر و بهتر پیش برود. ما هم باید به منظور هوشمندسازی سیستم مالیات ستانی کشور از این سامانه ها بهره ببریم.

به گفته ی این عضو اتاق بازرگانی تهران، سامانه مودیان می تواند در شناسایی فرارهای مالیاتی موثر باشد و به این ترتیب زمینه را برای مالیات ستانی دقیق فراهم می کند. از سوی دیگر، تا الان بیشتر مالیات ستانی از واحدهای شناسنامه دار صورت می گرفت، این سامانه کمک می کند که تمامی مشاغل و اصناف بر اساس اطلاعات، هدف مالیات ستانی قرار بگیرند و عده ی خاصی مدنظر نباشند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.